Potrivit presei israeliene, ministrul apărării i-ar fi cerut șefului statului major general să îi prezinte planurile armatei (IDF) în cazul unei posibile escaladări a violențelor în Iudeea, Samaria și Gaza.

Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a dat instrucțiuni șefului statului major general al IDF, generalul-locotenent Aviv Kochavi, să grăbească pregătirea militarilor pentru evoluțiile de pe forntul palestinian, inclusiv în ceea ce privește anexarea unor părți din Iudeea și Samaria.

Potrivit Channel 12 News, citat de Israel Defense, IDF s-a pregătit intens în ultimele 6 luni pentru scenarii legate de anexarea teritoriilor palestiniene.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul își va exercita suveranitatea asupra zonelor menționate la începutul lunii iulie, ca parte a planului de pace discutat cu administrația de la Washington.

Între timp, Israelul a informat Autoritatea Palestiniană (AP) că nu va mai permite deplasarea forțelor de securitate palestiniene dintr-o locație în alta din cauza întreruperii cooperării în domeniul securității între cele două părți. Cooperarea a fost oprită unilateral de către AP luna trecută.

Sursă foto: thejc.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.