Rishi Sunak, premierul britanic, a luat decizia de a demite luni ministrul de interne, Suella Braverman, conform unei surse guvernamentale citate de Reuters. Această decizie a intervenit în urma criticilor exprimate de Braverman cu privire la modul în care poliția a gestionat un marș pro-palestinian.

Sub presiunea parlamentarilor din opoziție și a membrilor propriului său partid, Partidul Conservator, care se află la guvernare, și care au cerut demiterea Suella Braverman, Rishi Sunak i-a solicitat ministrului să „părăsească guvernul”, o cerere pe care aceasta a acceptat-o, conform sursei menționate.

În timp ce Sunak a început procesul de reorganizare a echipei ministeriale, fostul premier David Cameron a fost observat intrând în Downing Street, alimentând speculații că acesta ar putea reveni în guvern.

Săptămâna trecută, Braverman a emis o declarație în care critica poliția pentru adoptarea unor „standarde duble” în tratarea protestelor, acțiune pe care opoziția din Partidul Laburist a considerat că a generat tensiuni în cadrul unei demonstrații pro-palestiniene sâmbătă.

În acea zi, peste 140 de persoane au fost arestate în urma confruntărilor dintre contramanifestanții de extremă dreapta și poliție, care încerca să-i țină departe de cei 300.000 de participanți pro-palestinieni.

Este de așteptat ca Sunak să opereze mai multe schimbări în cabinetul său, aducând aliați noi și demitând miniștri despre care biroul său de pe Downing Street afirmă că nu au avut performanțele dorite în domeniile lor de responsabilitate.

Foto: nbcnews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.