Ministrul apărării și premierul interimar, Nicolae Ciucă, a fost decorat, marţi (15.12.2020), cu Legiunea de Merit pentru activitatea de şef al Statului Major al Apărării, în cadrul unei cermonii care a avut loc la sediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

La eveniment au participat președintele Klaus Iohannis şi ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

Adrian Zuckerman a precizat că Legiunea de Merit este cea mai înaltă decorație pe care forțele armate ale SUA o pot acorda unei persoane care nu este cetățean american. „Astăzi vă alăturați unui grup mic, dar foarte restrâns de persoane” care au primit această decorație, printre care se numără și Regele Mihai, a subliniat ambasadorul SUA.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că această decoraţie reprezintă recunoaşterea rolului deosebit de important pe care Ciucă l-a avut în dezvoltarea relaţiilor militare România – SUA.

„Vă felicit pentru realizările obţinute în perioada exercitării funcţiei de şef al Statului Major al Apărării! Decoraţia care vă este acordată astăzi reprezintă recunoaşterea rolului deosebit de important pe care l-aţi avut în dezvoltarea relaţiilor militare bilaterale dintre România şi Statele Unite ale Americii. Acordul politic încheiat în anul 2015 ne-a permis să asigurăm 2% din PIB pentru finanţarea apărării, începând cu 2017, respectând astfel deciziile asumate în cadrul NATO. Armata României şi-a adus şi continuă să-şi aducă o contribuţie importantă la combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, Armata va avea un rol esenţial în coordonarea şi derularea campaniei de vaccinare împotriva acestei maladii, campanie care va debuta nu peste mult timp”, a declarat Iohannis la cermonie, urându-i lui Ciucă putere de muncă, satisfacţii atât în plan profesional, cât şi în plan personal şi multă sănătate.

Sursă foto: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.