Miercuri (17.03.2021), la sediul MApN, au avut loc discuții între ministrul apărării, Nicolae Ciucă, și operatorii de stat din industria națională de apărare despre principalele probleme cu care se confruntă, a explicat ministrul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În cadrul întrevederii au fost dezbătute, de asemenea, și proiectele viitoare ale Armatei Române care pot fi complementare cu industria națională de apărare.

„Dorința MApN este una clară: modernizarea tehnicii Armatei României trebuie să se realizeze cu implicarea industriei naționale de apărare. Pentru a fi dezvoltat acest deziderat, este necesar ca operatorii economici să își modernizeze capacitățile de producție și să se adapteze totodată la noile tehnologii de care armatele au nevoie în secolul XXI. Avem echipamente militare vechi de 20, 30 sau chiar 40 de ani care trebuie înlocuite și aceste achiziții trebuie să se realizeze cu implicarea industriei naționale de apărare, sector al economiei important pentru Armata României”, precizează Nicolae Ciucă în postarea de pe Facebook.

Potrivit ministrului apărării, specialiștii din cadrul MApN se vor consulta cu cei din industria de profil pentru a găsi soluții viabile de dezvoltare, precum și pentru a identifica proiecte pe termen mediu și lung în vederea fabricării de echipamente de către operatorii de stat din industria de apărare

„În susținerea acestui demers voi susține dezvoltarea colaborării în domeniul cercetării și transferului de tehnologie către industria națională, inclusiv prin implicarea Agenției de cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare”, a mai spus ministrul apărării.

Sursă foto: facebook.com

1 COMENTARIU

  1. Aveți cadre militare pentru care nu ați achitat drepturile la trecerea în rezervă,va bateți joc de noi prin ordonanțe de urgență care contravin legii,respectați legea care prevede că sunt drepturile noastre,mi-am slujit tara 33 ani,voi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.