Rusia a lansat luni dimineață (19.07.2021) o rachetă hipersonică Zirkon, despre care spune că a călătorit cu o viteză de șapte ori mai mare decât cea a sunetului, înainte de a lovi o țintă din Marea Barents. Susține că aceasta este mult prea rapidă pentru a putea fi interceptată de scuturile anti-rachetă ale SUA.

Ministerul Apărării din Rusia arată într-un comunicat că racheta a fost trasă de pe nava Amiral Gorshkov, în Marea Albă, și a călătorit cu aproximativ șapte ori viteza sunetului înainte de a atinge o țintă terestră de pe coasta Mării Barents, la mai mult de 350 de kilometri distanță. „Caracteristicile tactice și tehnice ale rachetei Zirkon au fost confirmate în timpul testelor”, arată comunicatul.

Unii experți occidentali au pus la îndoială calitățile noii generații de rachete rusești, deși au admis că o combinație de viteză, manevrabilitate și altitudine le face dificil de urmărit și de interceptat.

Vladimir Putin a anunțat în 2018 dezvoltarea unei palete de noi rachete hipersonice, despre care a spus că ar putea atinge aproape orice punct din lume și ar putea evita toate scuturile antirachetă construite de SUA.

Sursă foto: euronews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.