În perioada 12-15.07.2020, Armenia a tras focuri de armă spre Azerbaidjan, într-o dispută la frontieră. Potrivit surselor azere, partea armeană s-a pregătit din timp de atacul de la Tovuz, importând armament tocmai din Serbia, prin intermediul Georgiei, relatează haqqin.az, citat de realitatea.md.

Potrivit sursei azere, un important transport de muniție de diverse tipuri a fost livrat din Serbia spre Armenia, prin intermediul Georgiei.

Ministrul afacerilor externe din Azerbaidjan, Halaf Halafov, a menționat că ține legătură cu Ambasada Serbiei pe acest subiect. „Deja am primit anumite răspunsuri. La momentul actual, Serbia a început investigarea oficială a acestei chestiuni. Ne așteptăm ca, în cel mai scurt timp, investigația să fie încheiată, iar partea azeră va primi răspunsurile dorite”, a precizat ministrul azer de externe.

„Noi am solicitat din partea Serbiei un răspuns complet, la fel, și remedierea motivelor care au dus la aprobarea acestor livrări. Aceasta este o chestiune ce ține de relațiile bilaterale. Din păcate, investigațiile preliminare au demonstrat că aruncătoarele de mine și alte arme utilizate împotriva localităților de frontieră din Azerbaidjan, a pozițiilor noastre militare, sunt de proveniență sârbă. În dreptul internațional există liberalism în privința provenienței mărfurilor. Cu toate acestea, în ceea ce privește armamentul, situația este de altă natură”, a menționat ministrul Halaf Halafov.

Armele ar fi ajuns în Armenia prin Georgia, țara de origine fiind Serbia.

Sursă foto: rferl.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.