Ministerul Afacerilor Externe informează că, în contextul ultimelor evoluții de securitate din proximitatea Ucrainei și din regiunea Mării Negre, a fost ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina. MAE precizează că au fost luate toate măsurile privind repatrierea pe bază voluntară a membrilor de familie ai personalului diplomatic și consular din cadrul misiunilor diplomatice și consulare ale României din Ucraina. Totodată, MAE a luat decizia retragerii personalului diplomatic și consular neesențial de la misiunea diplomatică și o parte a oficiilor consulare din Ucraina.

May be an image of text

MAE sfătuiește cetățenii români, inclusiv reprezentanții mass-media, să fie vigilenți, să evite aglomerările mari de oameni, să se informeze permanent din surse sigure și să-și ajusteze prompt planurile de călătorie, în funcție de situația de securitate din zonă

Ministerul recomandă cetățenilor români care se află în Ucraina să manifeste atenție sporită, să respecte reglementările stabilite de autoritățile ucrainene și să re-evalueze necesitatea de a rămâne pe teritoriul acestui stat.

MAE recomandă ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea și în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk și Lugansk, precum și în zona de frontieră a Ucrainei cu Federația Rusă și Belarus, reamintind că situația de securitate se menține tensionată și fluidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.