Separațiștii pro-rusi au încercat să-și ascundă obuzierele autopropulsate 2S1 Gvozdika de 122 mm în clădirile industriale de la Komisarivka, estul Ucrainei, potrivit Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), anunță Defence Blog.

Povestea a fost raportată pentru prima dată de Militarnyi , care a citat un raport al Misiunii Speciale de Monitorizare (SMM) a OSCE în Ucraina.

Raport 278/2021 emis de OSCE SMM

OSCE SMM a raportat că a observat două obuziere autopropulsate 2S1 Gvozdika de 122 mm pe care militanții pro-ruși au încercat să le ascundă în clădiri industriale, în apropierea clădirilor civile din Komisarivka, regiunea Luhansk .

Imaginile din dronă, care au fost publicate de OSCE SMM, arată sisteme de artilerie în interiorul unei clădiri industriale.

ACS 2C1 „Carnation” al forțelor de ocupație ale Rusiei este ascuns în clădire.  24 noiembrie 2021. Foto: OSCE
Sistemele de artilerie autopropulsate 2S1 Gvozdika ale forțelor de ocupație ruse sunt ascunse în clădire. 
24 noiembrie 2021. Foto: OSCE

2S1 Gvozdika este un obuzier autopropulsat sovietic bazat pe șasiul multifuncțional MT-LBu, pe care se montează un obuzier 2A18 de 122 mm. Gvosdika este compatibil cu toate munițiile de 122 mm dezvoltate pentru obuzierul D-30. Raza maximă de tragere cu proiectilele de 122 mm este de 15,2 km.

Conflictul, aflat acum în cel de-al 8-lea an, a început când separatiștii pro-ruși au ocupat porțiuni din cele două regiuni din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk, la scurt timp după ce Rusia a ocupat Crimeea ucraineană.

În ultima perioadă, OSCE a publicat dovezi clare care atestă faptul că Rusia trimite trupe și echipamente de luptă în zonele controlate de militanții pro-ruși, acuzații pe care Kremlinul le neagă.

Sursă foto: Militarnyi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.