Cu ocazia sărbătoririi a 104 de ani de la existența armei auto, pe pagina de Facebook a Forțelor Terestre Române a fost publicat un mesaj aniversar transmis de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă:

Sărbătorirea, la 1 martie 2021, a 104 ani de existență a armei auto, reprezintă pentru noi un moment de bilanț și rememorare a principalelor momente istorice care au marcat evoluția acestei arme, dar și un prilej de a ne îndrepta către noi deziderate, realiste și necesare, în vederea îndeplinirii cu profesionalism a standardelor de performanță stabilite.

Istoria acestei arme începe la 1 Martie 1917, când Regele Ferdinand I semna Decretul de înființare a Regimentului de Tracțiune Automobilă, actul de naștere al specialității auto și începutul procesului de organizare a formațiunilor de automobile.

Aflați sub drapel, în țară sau în teatrele de operații, au fost și sunt apreciați de către oficialitățile militare și civile, pentru conduita exemplară, excelenta pregătire profesională și rezultatele foarte bune obținute în misiunile pe care le-au îndeplinit, contribuind astfel la promovarea imaginii instituției noastre.

Noile provocări, la care trebuie să răspundă structurile de transport, permit cuantificarea unor cerințe obligatorii: flexibilitate, rapiditate, mobilitate, standardizare, interoperabilitate, cooperare și coordonare. Arma auto se conturează multidimensional, drept condiție a succesului în luptă, suport și sprijin, pe care se bazează operațiile unităților și marilor unități luptătoare.

Dragi camarazi, duceți mai departe prestigiul armei din care faceți parte, ca tot ce veți înfăptui să fie demn de bravii dumneavoastră înaintași, să depășiți cu succes inerentele greutăți ale perioadei pe care o parcurgem, astfel încât, să fiți permanent în măsură să îndepliniți în cele mai bune condiții sarcinile încredințate.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Automobiliștilor Militari, adresez întregului personal care își desfășoară activitatea în acest domeniu, succes, satisfacții profesionale și personale!

LA MULȚI ANI!

Sursă foto: ziarulargesul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.