Ziarul francez „La Tribune” preciează că forțele navale egiptene sunt pe punctul de a semna un acord cu firma italiană Fincantieri pentru achiziționarea navelor Spartaco Schergatz și Emilio Bianchi, aflate în programul armatei italiene. Dacă acestea sunt vândute către statul egiptean, marina italiană ar putea decide să le înlocuiască cu nave de război cu capabilități anti-submarin, modernizare a forțelor italiene ce reflectă tensiunile crescute din Marea Mediterană. În plus față de cele două nave, Egiptul urmează să mai cumpere alte 4 fregate și 20 de bărci de patrulare Falaj II.

Spartaco Schergat, cu o greutate de 6.900 de tone și o lungime de 144 de metri, este o variantă configurată în scopuri de dizlocare completă și face parte din clasa de fragate FREMM. Este dotată cu o mitralieră OTO Melara, un sistem de lansare verticală cu 16 celule pentru rachetele Aster 15 și Aster 30, un sistem de lansare a torpilelor ușoare MU90 și un sistem anti-nave Teseo MK2/A. Nava are, de asemenea, o punte de zbor pentru două elicoptere. Emilio Bianchi, la fel ca Spartaco Schergat, face parte din clasa FREMM și prezintă un grad ridicat de flexibilitate, capabil să funcționeze în toate situațiile tactice.

FREMM este o clasă de fregate polivalente proiectate de Naval Group și Ficantieri pentru armata franceză și cea italiană. Nava principală a clasei, Aquitania, a fost comandată de armata franceză, în 2012, în 6 exemplare de tip anti-submarin și 2 de apărare. În Italia, clasa Aquitania se numește Bergamini, iar marina italiană a achiziționat 6 astfel de fregate pentru uz general și 4 de tip anti-submarin.

Sursă articol și foto: militaryleak.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.