Marea Britanie și Franța au confirmat lansarea etapei de pregătire pentru programul Future Cruise/Anti-Ship Weapon (FC/ASW). Acordul guvernamental și contractele asociate au fost semnate de Direcția Generală pentru Armament din Franța (DGA) și de Defense Equipment&Support din Marea Britanie (DE&S), se precizează într-un comunicat transmis GeoDef.

Eric Beranger, CEO MBDA: „Programul FC/ASW este un exemplu al performanței modelului integrat „One MBDA”. Combinând tehnologia, capacitatea industrială și finanțarea transfrontalieră, putem oferi capabilități suverane unice și avansate. După încheierea fazei de concept a programului FC/ASW, lansarea etapei de pregătire este dovada încrederii celor două țări în MBDA. Proiectul va beneficia de expertiza Centrelor noastre de Excelență din Franța și Marea Britanie. Consolidarea portofoliului MBDA va permite companiei să ofere forțelor armate o soluție de ultimă generație, adaptată nevoilor operaționale existente sau viitoare”.

Această etapă de pregătire se va concentra pe dezvoltarea coordonată a unui program pentru arme antinavă de ultimă generație. Vor fi evaluate două concepte complementare de rachetă, care trebuie să îndeplinească cerințele Franței și Marii Britanii și care vor oferi o soluție inovatoare pentru a contracara amenințările terestre și maritime și sistemele aeriene, la distanțe foarte mari și în medii de luptă din ce în ce mai aglomerate.

Programul FC/ASW va completa portofoliul MBDA de produse, care sunt dezvoltate continuu pentru a se adapta noilor amenințări, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.