Marea Britanie a impus noi sancțiuni împotriva a opt oficiali de la Minsk, printre care se numără și liderul din Belarus, Aleksander Lukashenko, pentru încălcarea drepturilor omului după alegerile prezidențiale fraudate.

Londra a impus sancțiuni asupra lui Lukashenko, a fiului său și a altor șase oficiali de rang înalt ai guvernului belarus, a anunțat la 29.09.2020 secretarul de stat pentru afaceri externe al guvernului britanic. Sancțiunile au fost impuse ca parte a unei abordări internaționale coordonate alături de Canada, în încercarea de a susține valorile democratice și de a pune presiune pe cei responsabili de represiunile din Belarus din plan intern.

Regimul lui Aleksander Lukashenko este responsabil pentru o serie de încălcări ale drepturilor omului împotriva reprezentanților din opoziție, mass-media și poporului belarus, după evenimentele electorale fraudate, se arată în comunicatul ministerului de externe de la Londra.

Noile sancțiuni includ interdicție de călătorie și înghețarea activelor asupra celor opt persoane. Sancțiuni similare au fost impuse și de statul canadian.

„Îi vom trage la răspundere pe cei responsabili pentru tâlhăria împotriva poporului din Belarus și vom apăra valorile democrației și drepturilor omului”, se mai arată în comunicatul oficial.

Sursă foto: newscolony.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.