Scriam în urmă cu două zile despre achiziția unui sistem de monitorizare media pe care Ministerul Apărării Naționale intenționează să îl achiziționeze. Se pare că Armata este într-un proces amplu de modernizare, iar lista cu achiziții în materie de tehnologie nu se încheie aici.

Printre multele contracte ale Armatei, mai exact 33 – de la începutul anului, atât atribuite, cât și aflate încă în desfășurare, se află și 3 contracte cu valori ce însumează aproape 100 de milioane de euro, destinate achiziției de servere și switch-uri.

Cele 3 contracte uriașe supuse procedurii de licitație deschisă și listate pe platforma de achiziții SEAP sunt:

  1. Acord cadru de furnizare Switchuri diverse tipuri – 6 loturi – în valoare de 145.309.157 RON (publicat la 18.02.2020);
  2. Acord cadru de furnizare Echipamente IT si de comunicatii diverse tipuri – 10 loturi – în valoare de 147.679.775 RON (publicat la 13.05.2020);
  3. Acord cadru de furnizare Servere diverse tipuri – 9 loturi – în valoare de 149.195.997 RON (publicat la 13.05.2020).

De la începutul anului 2020, pe lângă cele 3 contracte mai mult decât consistente, există alte 30 (prin licitație, dar și prin cerere de ofertă sau procedură simplificată), ale căror valoare însumată este nesemnificativă pe lângă cele 95 de milioane de euro – alte 8 milioane de euro pentru diverse componente IT sau consumabile.

Rămâne de văzut cine vor fi companiile norocoase care vor câștiga sume impresionante din contractele cu Armata. Este important faptul că MApN face pași importanți în direcția modernizării, atât de necesară în vremurile pe care le trăim și sperăm că va fi capabilă să își prioritizeze corect achizițiile de astfel de echipamente, mai ales că rata de înnoire a echipamentelor tehnologice este una extrem de rapidă.

Sursă foto: social.hays.com

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.