Mircea Geoană, numit secretar general adjunct al NATO la data de 17 octombrie 2019, ar fi trebuit să se întoarcă de la post în cursul anului 2022. Prin decizia secretarului general al NATO însă, mandatul său va fi prelungit până în 16 octombrie 2023, relatează DC News.

În octombrie 2019, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spunea că „sunt încântat să anunț numirea lui Mircea Geoană în funcția de secretar general adjunct al NATO”. „Este un suporter devotat al întăririi relațiilor transatlantice, a cărui îndelungată experiență în funcții de stat și diplomatice îi va fi de ajutor în noua funcție”. 

Geoană este prima persoană din Europa Centrală și de Est care ocupă această poziție.

În vara acestui an, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus că, după finalizarea mandatului său, are numeroase oportunități prin care va continua să fie devotat țării.  

Întrebat în cadrul unei emisiuni TV dacă, după finalizarea mandatului, ia în considerare o carieră politică în România, Mircea Geoană a oferit următorul răspuns: „Nimic nu durează o viaţă. În primul rând, cât sunt la NATO, nu am voie și nici nu vreau. Este prematură orice discuție. (…) După un job de acest gen, sunt atât de multe oportunități de a face lucruri interesante în viață. Nu voi face niciun comentariu referitor la politica românească, o urmăresc, am opinii, dar nu fac niciun fel de comentariu pe acest gen. O să discutăm mai aproape de finalul mandatului meu”.

De asemenea a mai precizat: „Învăț în permanență, dar sunt încăpățânat și foarte loial. Sunt loial în principal țării mele, (…) pot să servesc țara în poziții internaționale poate chiar mai interesante decât ce este acum”.

Sursă foto: Mircea Geoană – Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.