Candidata pro-europeană Maia Sandu a câștigat la un scor categoric scrutinul prezidențial din Republica Moldova, potrivit rezultatelor oficiale ale Comisiei Electorale Centrale. După procesarea a mai mult de 99 la sută din date, Maia Sandu a obținut peste 57 la sută din voturi. În diaspora, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a primit peste 92 la sută din voturi.

Înainte de scrutinul din acest weekend, Igor Dodon a declarat vineri (13.11.2020), în cadrul emisiunii săptămânale „Igor Dodon răspunde”, difuzată pe reţelele de socializare, că „Nu avem nevoie de NATO!”, transmite Știri.md.

Întrebat despre posibila desfăşurare a trupelor NATO pe aeroportul Mărculeşti din nordul Republicii Moldova, el a spus că nu va permite niciodată „desfăşurarea bazelor militare din alte ţări sau NATO”.

Dodon a amintit că, în urmă cu câţiva ani, deputaţii Partidul Socialiştilor au blocat drumurile de la frontiera RM în faţa vehiculelor NATO, care se deplasau la exerciţii împreună cu personalul militar din Republica Moldova.

„Dacă va fi necesar, vom bloca din nou. Nu vom permite desfăşurarea bazelor militare sau implicarea Moldovei în conflicte de partea nimănui. Republica Moldova este o ţară neutră. Nu vrem ca cetăţenii noştri să devină carne de tun în conflicte”, a subliniat Dodon.

Republica Moldova este o ţară neutră potrivit Constituţiei. Ţara colaborează cu NATO în cadrul unui plan individual de acţiune. La Chişinău funcţionează un Birou de legătură cu NATO.

În urmă cu patru ani, Dodon a promis că va închide acest Birou în timpul campaniei electorale şi că va refuza să coopereze cu NATO. Astăzi, Biroul funcţionează în aceleaşi condiţii.

Sursă foto: agora.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.