Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, l-a avertizat pe preşedintele rus, Vladimir Putin, într-o conversaţie prin telefon, că francezii vor proteja integritatea teritorială a Ucrainei, scrie France24, potrivit Monitorul Apărării

„Emmanuel Macron i-a transmis lui Vladimir Putin preocuparea sa şi intenţia de a apăra teritoriul Ucrainei”, a transmis Preşedinţia Franţei, luni seară, ca răspuns la dislocarea trupelor ruse la graniţa cu Ucraina.

Ambii lideri şi-au exprimat, însă, nemulţumirea faţă de ceea ce Moscova numeşte o „înrăutăţire” a situaţiei în estul Ucrainei. Mai mult decât atât, Putin ar fi atras atenţia asupra exerciţiilor provocatoare conduse de SUA şi aliaţii acestora în Marea Neagră, întrucât intensifică tensiunea dintre Rusia şi NATO. Comentariile lui Putin vin după ce ţările occidentale au tras un semnal de alarmă asupra activităţilor militare ale Rusiei de lângă Ucraina.

De asemenea, Putin a criticat recenta utilizare a dronelor TB2 Bayraktar de către Ucraina în conflictul cu rebelii pro-ruşi. Potrivit acestuia, acţiunea Ucrainei în acest sens încalcă acordurile de pace semnate în Minsk, în 2015.

În 2014, Moscova a anexat peninsula Crimeea şi, din acel moment, Ucraina a intrat în conflict cu rebelii pro-ruşi din estul ţării. Din cauza acestui conflict, 13.000 de oameni şi-au pierdut viaţa.

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.