Ministrul Apărării Naționale al Republicii Lituania, Arvidas Anushauskas, a declarat că Lituania este pregătită să transfere Ucrainei arme letale.

„Este necesar să sprijinim Ucraina în toate modurile posibile, iar Lituania este pregătită pentru acest lucru, inclusiv pentru transferul de arme letale în Ucraina”, a spus ministrul, citat Militarnyi.

În cadrul declarației, ministrul nu a dorit să ofere detalii referitoatre la ce fel de arme intenționează să transfere Lituania în Ucraina.

„Nu voi răspunde acum direct, aceasta este o chestiune de acord multilateral, deoarece sunt implicate mai multe state, nu doar donatorul și destinatarul armelor, ci și producătorul și furnizorul”, a spus Anushauskas.

Arvidas Anushauskas a povestit despre disponibilitatea Lituaniei de a preda Ucrainei arme letale în cadrul unei conferințe de presă comună cu ministrul german al apărării, Christine Lambrecht.

Reamintim, pe 18 decembrie, ministrul apărării al Ucrainei, Oleksiy Reznikov, a subliniat că Kievul are nevoie de ajutorul Occidentului nu numai sub formă de arme de apărare, ci și ofensive.

În septembrie, s-a anunțat public intenția Lituaniei de a transfera echipamente pentru Forțele Armate ale Ucrainei sub formă de blindaje și centuri balistice în valoare de peste 677 de mii de euro.

De asemenea, Lituania intenționează să ofere Ucrainei un avion de atac ușor L-39ZA. Potrivit proiectului întocmit de Ministerul Apărării al Lituaniei, aeronava ar trebui să fie transferată gratuit către Forțele Armate ucrainene.

În decembrie 2021, Ucraina ar trebui să primească sisteme anti-drone fabricate în Lituania pentru a combate vehiculele aeriene fără pilot.

Sursă foto: Twitter

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.