Elbit Systems a anunțat că va deschide în țara noastră o linie de asamblare și un centru de mentenanță pentru aeronavele fără pilot produse de compania israeliană, un gigant în industria de apărare, potrivit DefenseRomânia.

Israelienii intenționează să deschidă o linie de asamblare la Craiova și un centru de mentenanță la București. Această linie de asamblare va produce pentru clienți externi, dar și pentru România. Anunțul vine în contextul în care MApN și-a manifestat intenția de a achiziționa cât mai repede vehicule aeriene fără pilot.

Avioane Craiova și Romaero au semnat un memorandum de cooperare, în luna mai a acestui an, cu israelienii de la Elbit Systems în domeniul Sistemelor de Avioane fără pilot (UAS) în vederea programelor preconizate ale Armatei. Companiile vor coopera pentru transferul tehnologic în vederea fabricării în țară de UAS ale Elbit Systems: de la platforme tactice UAS precum Skylark I-LEX și Hermes 450 și până la diferitele configurații ale Hermes 900.

Potrivit memorandumului, companiile din România vor fi responsabile de asamblarea, integrarea, instruirea, mentenanța și reparația dronelor produse de Elbit Systems.

„Gama UAS de la Elbit Systems oferă flexibilitate în misiune, de la mini-drone portabile de către soldați, drone tactice versatile, până la UAS-uri și soluții maritime de rază lungă. Având zeci de ani de experiență dovedită operațional, sistemele companiei sunt în serviciul mai multor forțe armate și de securitate din întreaga lume și sunt principala flotă UAS a Armatei Israeliene”, transmitea compania israeliană într-un comunicat la momentul respectiv.

În România Elbit Systems este prezentă de peste 27 de ani și a fost implicată în mai multe programe de înzestrare militară și modernizare lansate de către MApN,

Elbit Systems a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a armatei române: pentru forțele aeriene – (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale), etc.

Elbit Systems are în România, în calitate de acționar unic, patru unități de producție:

  • Simultec (Măgurele) – Produce simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, dezvoltă programe software și integrare hardware.
  • A/E Electronics (Bacău) – Produce și testează subansamble electronice, cu destinație militară și civilă
  • Elmet (Bacău) – Produce sisteme și subsisteme electromecanice , printre care și turele cu echipaj și telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)
  • Elmet (Măgurele) – Unitate de producție pentru sisteme terestre care va funcționa ca centru de producție și integrare pentru turelele și stațiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar și ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte țări.

Sursă foto: romania-insider.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.