În art. 8 din decretul semnat de președintele Klaus Iohannis, prin care se prelungește starea de urgență, se specifică faptul că instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională pot organiza și derula, pe durata stării de urgență, proceduri de atribuire în vederea încheierii de acorduri-cadru, pentru acoperirea necesarului de mijloace specifice de protecție și intervenție, prin procedura de negociere fără publicare prealabilă.

Aceste achiziții trebuie sa fie conform prevederilor art. 68 alin. (1) lit. f), art. 69 alin. (4) si art. 104 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice. Este vorba de prevederile referitoare la negocierea fără publicare prealabilă.

Conform decretului prin care se prelungește starea de urgență, necesarul de mijloace specifice de protecție/intervenție, inclusiv cantitățile maxime de astfel de mijloace, se aprobă prin hotărâre a Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

„Perioada acordului-cadru nu poate depăși 3 luni de la data încheierii acestuia. Contractele subsecvente se încheie pe baza acordurilor-cadru, până la atingerea cantităților maxime”, se arată în decretul semnat de Klaus Iohannis.

Sursă foto: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.