La mulți ani Batalionului 51 Operații Speciale „Vulturii” din Târgu Mureș!

Acum 18 ani, era înființată prima unitate de Forțe pentru Operații Speciale din țara noastră, Batalionul 1 Forțe Speciale. Ulterior, unitatea a fost redenumită Batalionul 610 Operații Speciale, iar în prezent poartă numele de Batalionul 51 Operații Speciale „Vulturii”.

Comandamentul forțelor pentru operații speciale este structura care asigură și generează componenta specializată, de reacție rapidă, de nivel strategic, cu structuri terestre, navale și aeriene dedicate, instruită și dotată pentru executarea misiunilor de cercetare specială, acțiunilor directe, de asistență militară și neconvenționale, precum și misiuni complementare acestora, pe teritoriul statului român sau în afara acestuia, în condițiile legii, independent sau împreună cu forțele speciale ale coalițiilor și alianțelor din care România este parte.

Pe parcursul celor 18 ani de existență, militarii acestei unități simbol a Armatei României și-au îndeplinit cu profesionalism, dăruire și discreție toate misiunile încredințate, plătind cu sânge datoria față de țară.

Au înțeles încă de la început că viața în Forțele pentru Operații Speciale este o viață trăită în umbră și nu în lumina reflectoarelor. De asemenea au înțeles că deși sunt selectați individual, fără echipă, multă muncă și sacrificii nu poți ajunge să fii printre cei mai buni.

Misiuni îndeplinite cu succes și în siguranță!

Sursă foto: desteptarea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.