Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spune că ceremonia de anexare a teritoriilor Zaporijie, Herson, Luhansk și Donețk va avea loc vineri după-amiază, anunță Biziday. La aceasta va participa și Vladimir Putin, care va susține “un discurs voluminos în acest sens”. De asemenea, precizează că președintele rus va susține un alt discurs astăzi, în parlament, posibil pe aceeași temă.

Peskov mai afirmă că documentul va fi semnat înainte de cele două camere ale parlamentului. Legea de anexare i-ar putea oferi președintelui Putin un “motiv” pentru a interpreta orice ofensivă a Ucrainei în teritoriile respective ca pe un atac direct asupra Rusiei, justificând totodată un posibil atac mai dur din partea Armatei Ruse.

Țările occidentale au transmis că nu recunosc referendumurile organizate de administrațiile impuse de Rusia în cele patru regiuni ucrainene și au precizat că acest demers este doar o încercare a Moscovei de a legitima războiul lansat în Ucraina și ocuparea părții de est a țării vecine.

Miercuri, administrațiile proruse din regiunile Herson și Luhansk i-au cerut oficial președintelui Vladimir Putin anexarea la Rusia, pe fondul rezultatelor referendumurilor. Administrațiile proruse susțin că procentul cetățenilor care doresc anexarea la Rusia variază între 87% și 99,2%, în funcție de regiune.

Sursă foto: DreamsTime

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.