Președintele rus Vladimir Putin se va deplasa la Teheran pe 19 iulie, unde va purta discuții cu omologii săi iranian și turc, Ebrahim Raisi și Recep Tayyip Erdogan, în cadrul unei reuniuni a liderilor statelor garante ale procesului de la Astana privind o soluționare a problemei siriene.

Această călătorie a fost anunțată în cadrul unui briefing la 12 iulie de către secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov. Acesta a fost rugat să comenteze informațiile din presă privind viitoarea vizită a președintelui în Iran.

„Da, putem confirma acest lucru. Într-adevăr, călătoria președintelui la Teheran este în curs de pregătire. Va avea loc o reuniune a șefilor de state-garanți ai procesului de la Astana pentru promovarea soluției siriene. Și, într-adevăr, va avea loc o întâlnire între Putin, Raisi și Erdogan. În plus față de întâlnirea trilaterală, desigur, vor fi contacte la nivel înalt între Putin și Erdogan, iar această întâlnire va avea loc exact acolo”, a declarat Peskov, potrivit agenției Interfax.

El a precizat că vizita lui Putin va avea loc pe 19 iulie, în aceeași zi în care va purta negocieri separate cu președintele Turciei.

Sursă foto: freepressjournal.in

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.