Un editorial din data de 27.08.2020 semnat de Cătălin Tache, de la Ziarul Național, aduce în atenție faptul că secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geaonă, i-a fost retras avizul de securitate, iar, astfel, acesta nu mai poate reprezenta Alianța la întâlniri strategice și urmează să își anunțe retragerea din funcție.

Surpriză! Mare fake news la orizont!

NATO nu a inițiat nicio procedură menită să reevalueze certificatul de securitate al secretarului general adjunct Mircea Geoană, care continuă să își desfășoară activitățile planificate, a transmis Alianța Nord-Atlantică într-un comunicat vineri seară (28.08.2020).

Întrebarea cea mai importantă care se ridică în acest moment este: Cine câștigă cel mai mult de pe urma livrării în spațiul public a unei astfel de informații menite să atace imaginea unui oficial NATO și a instituției în sine?

Pornind de la această întrebare, am decis să aruncăm un ochi mai atent la ce a mai scris în ultima perioadă pseudo-jurnalistul Cătălin Tache. Și vă vom răspunde la final și la întrebarea mai sus lansată.

Ne-au atras atenția o serie de articole ale acestuia, texte în care nu face altceva decât să atace – fără argumente pertinente și dovezi palpabile, diverse instituții din România, în special pe cele din domeniul securității și apărării… asta pentru că are el informații de la niște surse.

Să nu se înțeleagă greșit, orice critică la adresa acestora este mai mult decât justificată și bine-venită atât timp cât există o bază solidă și măcar niște argumente de bun-simț.

Câteva dintre articolele despre care vă spuneam, din marea mulțume de aberații ale pseudo-jurnalistului, sunt următoarele:

  • Iohannis, ”paradit” de Hăpău! Scandal HUMINT la DGIA! – articol în care critică lipsa cooperării între DGIA și administrația prezidențială și lansează ipoteza că președintele Klaus Iohannis îl va schimba din funcție pe generalul Marian Hăpău, șeful DGIA. În plus, Tache mai aduce în discuție o presupusă „vizită neraportată” a generalului la Moscova;
  • Panică în MAE și la SIE: Orban rade tot! – editorial în care Tache relatează despre rechemarea de la post a consulului general al României la Odesa, pe motiv că s-a descoperit că este agent al GRU (serviciul de informații al armatei), iar premierul Ludovic Orban a început „să facă curățenie” în MAE și SIE care sunt infiltrate de ruși;
  • Operațiunea GUR : Serviciile românești, anihilate! – în acest material pseudo-jurnalistul nostru aduce în discuție o operațiune a spionajului militar ucrainean (GUR) nedepistată de structurile contrainformative din România și afirmă că șeful GUR, Vadim Skibitsky, „face agenda spionajului românesc, inclusiv pe lângă cele mai importante structuri europene”.

Și lista de astfel de articole în care SIE, SRI, DGIA, SPP și alte structuri naționale din zona de intelligence sunt atacate poate continua la nesfârșit, toate pe baza unor informații de la „sursele noastre”.

Revenind la întrebarea lansată mai devreme: cui îi servesc, de fapt, toate aceste acuze la adresa instituțiilor naționale?

Așa cum am observat și în materialele „extrem de analitice și profunde” ale domnului Tache, se vorbește foarte mult despre serviciile de informații de la est, în special FSB și GRU, care fac ravagii în România și care au infiltrat mai multe structuri din aparatul de forță al statului român, care stau și asistă neputiincioase la acest „spectacol” în lumea intelligence-ului.

Poate dacă privim puțin și din alt unghi scrierile lui Tache s-ar putea să iasă la iveală câteva idei interesante despre cine ar profita cel mai mult de pe urma acestor lovituri de imagine încasate pe baza lansării unor informații ce nu pot fi verificate pe nicăieri.

Cum ar fi dacă tocmai aceste servicii de la est pe care le tot laudă pseudo-jurnalistul în cauză ar fi beneficiarele distrugerii imaginii instituțiilor din zona de securitate și apărare din România?

Atacul și discreditarea capacității de funcționare a instituțiilor din zona de securitate și apărare este o cunoscută componentă a modului de operare pus în scenă de propaganda rusă pentru a slăbi încrederea populației în propriile instituții, ca parte a războiului hibrid. Adică… surpriză din nou, exact ceea ce regăsim în articolele publicate de domnul Tache.

Cum ar fi dacă jurnalistul Cătălin Tache este omul Moscovei, un simplu agent de influență „ascuns” sub acest paravan al jurnalistului cu superinformații (niciodată verificabile), care încearcă să disctrediteze instituțiile din România?

Vă lăsăm să reflectați singuri la această întrebare așa cum vom face și noi până la noi „dezvăluiri incendiare” ale domnului Tache…

Sursă foto: washingtonpost.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.