Forțele Speciale ale SUA au condus „cu succes” o misiune de combatere a terorismului în nord-vestul Siriei miercuri seară, ucigându-l pe liderul ISIS, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, a anunțat președintele american Joe Biden joi dimineață, citat de CNN, potrivit Digi 24.

A fost cel mai mare raid american în Siria de la operațiunea din 2019 în care a fost ucis liderul ISIS de la acea vreme, Abu Bakr al-Baghdadi.

Cel puțin 13 oameni au fost omorâți în timpul și după raidul forțelor americane, dintre care șase copii și patru femei, potrivit grupului sirian de apărare civilă Căștile Albe („White Helmets”)

„Forțele de Operațiuni Speciale ale Statelor Unite, la ordinele Centrului de Comanda al SUA, au efectuat o misiune de combatere a terorismului în această seară în nord-vestul Siriei. Misiunea a fost un succes”, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby.

Conform declarației lui Kirby, nu au fost victime în rândul trupelor americane.

Un oficial al rebelilor, care a preferat să rămână anonim, a spus că Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi era împreună cu familia sa în momentul atacului. Martorii au spus că raidul s-a încheiat atunci când mai multe elicoptere au părăsit zona, cu toate că au putut auzi avioane de recunoaștere care survolau încă zona.

Liderul grupării Stat Islamic, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, a murit detonând o bombă care se afla asupra sa, în timpul raidului forţelor speciale americane în Siria în noaptea de miercuri spre joi, a declarat joi un înalt responsabil de la Casa Albă, relatează AFP şi Reuters.

„La începutul operaţiunii, ţinta teroristă a detonat o bombă care l-a ucis atât pe el, cât şi membri ai propriei familii, printre care femei şi copii”, a declarat oficialul citat.

Sursă foto: gettyimages.com

3 COMENTARII

  1. JOE BIDEN HOW MUCH MONEY DID YOU RECEIVE BECAUSE YOU KILLED ???

    JOE BIDEN CÎȚI BANI AI PRIMIT PENTRU CĂ AI UCIS ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.