Un oficial de la Casa Albă a confirmat faptul că președintele american a solicitat acest apel, la care vor participa Canada, Franța, Germania, Italia, Polonia, România, Marea Britanie, alături de liderii UE și ai NATO, anunță The Guardian.

Nu a fost publicată o agendă foarte specifică a discuției, dar este de presupus că Joe Biden își va informa aliații asupra ultimelor evoluții privind acumularea de trupe rusești și a scenariilor anticipate de evoluție a crizei, așa cum președintele american a făcut frecvent în ultime perioadă. Ieri, Biden a declarat că “fiecare indiciu pe care îl avem este că rușii sunt pregătiți să intre în Ucraina, să atace Ucraina. Din informațiile noastre, credem că se va întâmpla în zilele următoare.”

Prezența la întâlnire a Poloniei și a României, țări în care sunt desfășurate componente ale scutului antirachetă, ar putea avea legătură și cu răspunsul scris dat ieri de Moscova către SUA. În acesta se arată că “măsurile de verificare reciprocă propusă de partea americană în legătură cu complexele Aegis Ashore din România și Polonia, precum și unele obiective din partea europeană a Rusiei, pot fi luate în considerare în continuare”.

După ce ministrul român de Externe a invitat Rusia să viziteze baza de la Deveselu pentru a se convinge că aceasta nu găzduiește decât rachete defensive, reprezentanți ai Rusiei au declarat inițial că nu sunt interesați de o astfel de acțiune, deoarece rachetele de interceptare pot fi rapid înlocuite.

Sursă foto: Agence France-Presse (AFP)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.