Forțele aeriene israeliene intenționează să efectueze un exercițiu militar la sfârșitul acestei luni care simulează o lovitură la scară largă asupra Iranului, potrivit  The Times of Israel.

Exercițiul, numit “Chariots of Fire”, vine pe fondul incertitudinii cu privire la revenirea Iranului la acordul nuclear din 2015, care implică SUA, China, Rusia, Franța, Germania și Marea Britanie.

Potrivit raportului, simularea se va concentra pe ținte nucleare iraniene și va avea loc peste Marea Mediterană începând cu 29 mai.

Aproape toate unitățile Forțelor de Apărare Israel (IDF) sunt așteptate să participe.

În afară de loviturile simulate, Israelul se va concentra pe răspunsul la potențialele represalii din partea Iranului și a aliaților săi.

sursă: You Tube/ Hindustan Times

Planificare atentă

Anul trecut, șeful de stat major al IDF, Aviv Kohavi , a spus că armata a fost instruită să creeze noi planuri de atac împotriva Iranului și a activelor sale nucleare.

El a mai dezvăluit că forțele armate israeliene au „accelerat foarte mult” pregătirile împotriva programului nuclear al Iranului.

În ciuda faptului că au susținut anterior că au formulat un plan împotriva instalațiilor nucleare ale Teheranului, mai mulți analiști ai apărării au spus că anumite aspecte ale planului de lovitură ar putea dura un an pentru a deveni pe deplin aplicabile.

Un exemplu este găsirea unor modalități eficiente de a lovi instalațiile iraniene îngropate adânc în subteran, deoarece acest lucru necesită muniții specializate și tactici atent elaborate.

În plus, forțele aeriene israeliene trebuie să găsească modalități de a neutraliza apărarea aeriană iraniană din ce în ce mai sofisticată pentru a desfășura o ofensivă de succes.

Pretinsa implicare a SUA

Într-un raport separat, The Times of Israel a spus că SUA vor participa la exercițiul “Chariots of Fire”.

Citând canalul de televiziune israelian Channel 13 , agenția de știri a susținut că Forțele Aeriene ale SUA vor servi doar ca o „forță complementară” însărcinată cu realimentarea avioanelor israeliene în timp ce acestea simulează intrarea pe teritoriul iranian.

Presupusa colaborare aeriană Israel-SUA este văzută ca un „mesaj potențial” către Iran pe fondul negocierilor privind posibila revenire a acordului nuclear din 2015.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Comandamentului Central al SUA a anunțat că forțele aeriene americane care realimentează în largul coastei Israelului nu au nicio legătură cu exercițiul.

Alimentarea tancului (a fost de fapt o misiune de realimentare uscată – nu a fost livrat combustibil real) nu a fost legată de exercițiul israelian”, a declarat colonelul de armată Joe Buccino pentru The War Zone .

Sursă foto: www.jewishpress.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.