Organizația Israeliană pentru Apărarea Rachetelor (IMDO) a început să testeze un sistem de detectare a amenințărilor și de avertizare timpurie bazat pe baloane care urmează să fie amplasat în nordul Israelului.

Sistemul de aerostat, dezvoltat în comun de IMDO și Agenția Statelor Unite pentru Apărare Antirachetă, detectează rachete cu rază lungă de acțiune, rachete de croazieră și drone, a dezvăluit The Times of Israel , citând Ministerul Apărării.

Potrivit publicației The Defense Post, sistemul „Sky Dew” completează și îmbunătățește sistemele de apărare aeriană existente prin plasarea unui „radar avansat” la o altitudine mai mare decât sistemele actuale.

CEO-ul co-dezvoltatorului de sistem Israel Aerospace Industries Boaz Levy a explicat că „sistemul de senzori înălțați oferă un avantaj tehnologic și operațional semnificativ pentru detectarea precoce și precisă a amenințărilor”.

„Această tehnologie crește fiabilitatea imaginii de supraveghere aeriană și crește eficiența față de o serie de ținte.”

Dezvoltarea face parte din eforturile Israelului de a-și îmbunătăți apărarea antiaeriană împotriva dronelor fabricate în Iran, a dezvăluit luna trecută The Times of Israel .

Potrivit publicației, Israelul se bazează în prezent pe sistemele fixe de apărare aeriană ale forțelor sale aeriene răspândite în toată țara, completate de baterii mobile, care sunt puse în funcțiune atunci când este nevoie.

Reprezentanții armatei au recunoscut că deși apărarea antiaeriană actuală este performată și poate detecta amenințările provocate de rachete sau avioane, trebuie să se țină cont și de iminentele amenințări produse de vehiculele aeriene fără pilot, care sunt mai greu de contracarat din cauza că aceste aparate de zbor sunt mai puțin previzibile și se deplasează la o altidudine mai mică.

Israelul intenționează inițial să modernizeze apărarea antiaeriană în zona de nord, oferind „acoperire defensivă completă și permanentă” în termen de doi ani. Sistemul va fi în cele din urmă extins în întreaga țară, a adăugat reprezentantul din Ierusalim.

Guvernul achiziționează radare suplimentare și și-a modificat sistemul de apărare antirachetă cu rază scurtă de acțiune Iron Dome pentru a intercepta dronele. Israelul își reconfigurează și celălalt sistem de apărare aeriană, David’s Sling, pentru a-i oferi capabilități similare.

Sursă foto: Ministry of Defense/@Israel_MOD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.