Publicația americană The Washington Post, citată de Haaretz, relatează că Israelul se află în spatele unui atac cibernetic operat asupra portului iranian Shahid Rajaei, situat lângă localitatea Bandar Abbas, la intrarea în Strâmtoarea Hormuz.

La 11.05.2020, un oficial iranian a precizat că sistemele informatice din portul Shahid Rajaei au fost expuse unui atac cibernetic.

Conform rapoartelor funcționarilor de la Organizația Portuară și Maritimă (OPM) din Iran, activitatea în port a fost suspendată, la 09.05.2020, după ce un atac cibernetic a fost operat asupra sistemelor informatice. „Atacul nu a reușit să pătrundă în sistemele OPM, doar au fost deteriorate o serie de sisteme private din port”, a declarat Mohammad Rastad, ministrul adjunct pentru drumuri și dezvoltare urbană, potrivit Fars News, citat de Israel Defence.

Citând o sursă anonimă de la nivelul guvernului SUA, The Washington Post precizează că acțiunea din 09.05.2020 asupra sistemului informatic din portul iranian ar putea fi răspunsul dat de Israel la un presupus atac cibernetic executat de entități afiliate Teheranului la o facilitate civilă de distribuție a apei din mediul rural.

Instalațiile de apă au fost lovite de un atac cibernetic la finalul lunii aprilie, după care angajații companiilor israeliene afectate au fost instruiți să își schimbe parolele sau, dacă acest lucru nu este posibil, să își oprească temporar activitățile online.

Potrivit lui Amos Yadlin, fostul șef al Directoratului Militar de Informații din cadrul armatei israeliene (IDF), „dacă acest atac cibernetic a fost într-adevăr răspunsul Israelului la atacul iranian asupra infrastructurii civile… , Israelul trimite un mesaj important Iranului privind vulnerabilitatea elementelor cheie ale economiei sale față de capacitățile cibernetice israeliene”.

Sursă foto: raconteur.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.