Serviciul de informații externe israelian – Mossad, și-ar fi asigurat un vaccin împotriva COVID-19, produs în China, potrivit unor rapoarte ale publicației The Jerusalem Post.

Raportul presei vine în momentul în care guvernul israelian a confirmat în weekend că „în spatele scenei se desfășoară mai multe eforturi diplomatice” pentru a achiziționa diferite vaccinuri împotriva COVID-19.

Potrivit The Jerusalem Post, un înalt oficial din ministerul israelian al sănătății ar fi afirmat că Israelul este aproape de a ajunge la acorduri cu producătorii din mai multe țări pentru achiziționarea vaccinurilor împotriva coronavirusului. Luni (26.10.2020), însă, televiziunea israeliană Channel 12 a precizat că „mai multe surse” au confirmat că Mossad a cumpărat vaccinul chinezesc și „l-a adus în Israel”, astfel încât să poată fi studiat de oamenii de știință.

Directorul Mossad, Yossi Cohen, a fost numit anterior șeful unui comitet național însărcinat cu procurarea produselor necesare pentru combaterea coronavirusului, inclusiv în ceea ce privește achiziționarea unui vaccin anti-COVID.

Canal 12 a precizat că niciun reprezentant guvernamental nu a dorit sa comenteze informația.

Sursă foto: mena-watch.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.