Israel Aerospace Industries (IAI) a declarat luni (11.01.2021) că a finalizat transportul a câteva sute de sisteme radar WindGuard către Leonardo DRS Land Systems pentru tancurile Abrams ale armatei SUA, informează Israel Defense.

Aproape 400 din sistemele ELM-2133 urmează să fie integrate în tancurile Abrams ale armatei SUA ca parte a sistemului de protecție activă Trophy. În Israel, radarele sunt instalate în tancurile Merkava ale forțelor armate israeliene (IDF) și în transportoarele blindate Namer.

WindGuard este un radar de ultimă generație, care scanează continuu zona înconjurătoare în căutarea amenințărilor antitanc, inclusiv rachete, rachete ghidate și obuze antitanc. Odată detectată o amenințare, sistemul o urmărește și instruiește sistemul de contramăsură să intercepteze și să neutralizeze amenințarea înainte ca platforma să fie lovită. WindGuard și-a dovedit eficacitatea în mai multe operațiuni de luptă după ce a devenit operațional în 2009 ca parte a sistemului Trophy, a precizat IAI.

„Parteneriatul strategic dintre Israel și SUA se reflectă în angajamentul IAI de a oferi clienților noștri americani cele mai avansate sisteme de protejare a trupelor în domeniu. Suntem încântați că DRS Land Systems și armata SUA au fost mulțumiți de capacitatea noastră de a-și îndeplini programul de expediere. ELTA acordă cea mai mare importanță finalizării cu succes a proiectului și va continua să colaboreze îndeaproape cu clienții noștri americani în viitor”, a precizat Yoav Turgeman, vicepreședinte IAI și CEO al ELTA.

Sursă foto: israeldefense.co.il

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.