Ministerul de externe din Iran declară că este îngrijorat de faptul că Franța testează noi rachete balistice, iar acest lucru este în totală contradicție cu angajamentele internaționale ale acesteia, a precizat sâmbătă (20.06.2020) agenția de știri iraniană IRNA.

 Purtătorul de cuvânt al ministerului, Abbas Mousavi, a declarat că recentul test al armatei franceze a unei rachete balistice intercontinentale M51 de nouă generație capabilă să transporte mai multe focoase nucleare este incompatibil cu angajamentele Franței față de dezarmarea nucleară.

El a cerut Parisului să-și respecte pe deplin obligațiile internaționale cu privire la dezarmarea nucleară.

Mousavi a declarat că arma este o amenințare la adresa păcii și securității internaționale, iar testarea unor astfel de arme afectează Tratatul privind neproliferarea armelor nucleare.

Vineri (19.06.2020), Consiliul de administrație al agenției de supraveghere atomică a Organizației Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție prin care se solicită Iranului să ofere inspectorilor accesul la facilitățile unde se crede că țara a depozitat sau folosit materiale nucleare nedeclarate.

Sursă foto: middleeastmonitor.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.