Un purtător de cuvânt al guvernului iranian a respins marți (05.01.2020) acuzația că arestarea, de către țara sa, a unei nave sud-coreene este echivalentă cu o luare de ostatici, adăugând că, de fapt, Coreea de Sud ține „ostatice” fonduri iraniene de 7 miliarde de dolari.

„Ne-am obișnuit cu asemenea acuzații (…), dar, dacă există vreo luare de ostatici, guvernul din Coreea de Sud ține ostatice 7 miliarde de dolari care ne aparțin, fără motiv”, a spus Ali Rabiei într-o conferință de presă transmisă online, scrie Hotnews.

Gărzile Revoluționare, forța de elită a Teheranului, au confiscat marți nava sud-coreeană Hankuk Chemi pentru „poluarea Golfului Persic cu substanțe chimice”.

Incidentul a avut loc chiar înainte ca ministrul adjunct de externe sud-coreean să vină într-o vizită la Teheran. Această vizită va avea loc în următoarele zile, iar în cadrul ei se va discuta solicitarea Iranului ca băncile sud-coreene să elibereze 7 miliarde de dolari din conturi „înghețate” din cauza sancțiunilor SUA.

Sursă foto: tehrantimes.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.