Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit luni (19.10.2020), cu noul ambasador al Republicii Polone în România, Maciej Lang, la sediul MApN, se arată într-un comunicat al ministerului.

Cei doi oficiali au subliniat relevanța Parteneriatului Strategic dintre cele două state la nivelul apărării, importanța procesului de consolidare a posturii de descurajare și apărare a Alianței Nord-Atlantice, de o manieră coerentă și unitară, prin implementarea deplină a deciziilor adoptate la nivel aliat începând cu anul 2014, precum și cooperarea excelentă în cadrul structurilor multinaţionale găzduite de România și Polonia.

Temele abordate au vizat, de asemenea, mediul de securitate la Marea Neagră, evoluțiile curente la nivelul NATO, UE, respectiv al relației transatlantice.

Potrivit comunicatului MApN, ministrul Ciucă a transmis oficialului polonez disponibilitatea de a colabora pe segmentul de instruire, schimbul de informații și discuții la nivel tehnic, dat fiind faptul că cele două state derulează în prezent aceleași programe de înzestrare – HIMARS, PATRIOT și F-16, cu accent pe creșterea cooperarii industriale.

Sursă foto: facebook.com/IonelNicolaeCiuca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.