Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, l-a primit luni (22.03.2021), la sediul Ministerului Apărării Naționale, pe ambasadorul Ungariei în România, Zákonyi Botond, informează ministerul într-un comunicat.

Întâlnirea face parte din seria discuțiilor periodice la nivel ambasadorial pe care conducerea ministerului le desfășoară. Agenda întrevederii a vizat subiecte precum dezvoltarea cooperării în domeniul apărării în format bilateral, în context regional, precum și în cadrul Alianţei Nord-Atlantice și Uniunii Europene, explică MApN.

Ministrul Ciucă a mulţumit partenerului ungar pentru contribuţia adusă de țara sa consolidării securității Flancului Estic prin participarea la structurile aliate de comandă și control de pe teritoriul României. De asemenea, ministrul apărării naționale a salutat cooperarea dintre cele două țări în cadrul Batalionului mixt româno-ungar de menținere a păcii, precum și sub umbrela Batalionului multinațional de geniu TISA. În context UE, discuțiile s-au purtat pe marginea oportunităților de cooperare în cadrul Cooperării Permanente Structurate/PESCO.

Cei doi oficiali au subliniat utilitatea dialogului politico-militar și importanţa continuării cooperării practice dintre cele două armate, inclusiv prin continuarea desfăşurării exerciţiilor atât în plan bilateral, cât şi în format multinaţional, se mai arată în comunicat.

Sursă foto: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.