Președintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi a anunțat, sâmbătă (06.06.2020), o inițiativă unilaterală de a pune capăt războiului civil din Libia, care prevede încetarea focului începând cu data de 08.06.2020, scrie France24.

Declarația liderului egiptean vine după o întâlnire cu comandantul Armatei Naționale Libiene (LNA), Khalifa Haftar, care luptă împotriva guvernului de la Tripoli recunoscut internațional.

Potrivit președintelui el-Sisi, „Inițiativa Cairo” va deschide calea pentru restabilirea normalității în Libia. Acesta a subliniat că nu există o soluție militară la criza din statul vecin.

El a adăugat că părțile din conflictul libian vor fi invitate să se alăture inițiativei. Abdel Fattah el-Sisi a mai precizat că, în conformitate cu termenii încetării focului, toți luptătorii străini ar trebui retrași din Libia.

Conflictul sângeros dintre LNA și GNA durează de mai bine de șase ani, cu sprijin din exterior de ambele părți. Forțele LNA au fost sprijinite de Federația Rusă, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Egipt, în vreme de forțele guvernamentale au fost susținute de Turcia și Qatar.

Sursă foto: thenational.ae

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.