Ingineri de aviație chinezi ar fi identificat probleme ale noii variante de dronă de luptă Kratos XQ-58A Valkyrie a armatei americane, afirmând că este posibil ca sistemul experimental instalat pe această aeronavă să nu fie foarte eficient în luptă.

Publicația South China Morning Post a menționat că raportul inginerilor chinezi privind proiectul Valkyrie indică faptul că este sacrificată manevrabilitatea pentru o putere de foc mai mare și o eficiență crescută a consumului de combustibil.

Inginerii și-au bazat evaluarea pe fotografii publice ale dronei, pentru care au folosit o tehnologie de analiză de tip inginerie inversă.

Una dintre problemele majore pe care le-au subliniat experții chinezi este aceea că drona poate rezista unei forțe gravitaționale de numai 1,7G. De regulă, o aeronavă de luptă trebuie să reziste la o forță de frânare egală cu cel puțin de 7 ori forța gravitațională.

Deși au scos în evidență aceste posibile probleme ale noii drone de atac americane, chinezii au recunoscut, pe de altă parte, că inovațiile pe zona de manevrabilitate ar putea aduce cu sine numeroase avantaje în comportamentul aeronavei.

Nici forțele aeriene ale SUA, nici cei de la Kratos nu au comentat încă această analiză a experților de le Beijing.

Sursă foto: scmp.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.