Daniela Nicolescu, secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, participă în această perioadă la o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite unde, a avut mai multe întrevederi cu reprezentanți din industria de apărare din EAU.

„A doua zi a vizitei mele în Emiratele Arabe Unite a fost marcată de o serie de întâlniri și discuții cu reprezentanți ai unor companii emirateze din domeniul industriei de apărare”, a anunțat Daniela Nicolescu pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a adăugat că „împreună cu E.S., domnul ambasador Adrian Măcelaru, și colegii mei, domnul Titus Țintean și domnul Tiță Ilie, am discutat, la sediul ambasadei, cu reprezentanții firmei cu capital de stat a Statului Emiratez – EDGE Group”.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Economiei, oficialilor români li s-a transmis că industria de apărare din Emiratele Arabe Unite dorește să colaboreze cu industria națională pentru construcția de blindate.

 Daniela Nicolescu a precizat că reprezentanții EAU „și-au exprimat intenția de a colabora cu Compania Națională ROMARM SA în vederea realizării unui transfer tehnologic destinat fabricației de vehicule blindate pe roți, cu nivel de protecție balistică semnificativ.

De asemenea, am discutat, la ambasadă, și cu reprezentanți ai unor companii, precum NIMR și LEONARDO DRS, care au fost interesați de oportunitățile de colaborare și atragere de investiții în vederea deschiderii unor unității de producție în România.

În a doua parte a zilei, am vizitat, împreună cu delegația română, fabrica producătoare de vehicule blindate 4×4 și 8×8 – CALIDUS, care este dispusă să colaboreze cu firme din România în vederea producerii unor vehicule blindate pe roți 8×8, flotabile, cu un nivel de protecție balistică semnificativ, respectiv vehicule blindate 4×4, astfel încât aceste vehicule, inclusiv carcasele blindate să fie realizate în România, la nivelul unor operatori economici din industria de apărare prin efectuarea de transfer tehnologic la nivelul acestora”, a afirmat secretarul de stat din Ministerul Economiei.

Sursă foto: Facebook/ Daniela Nicolescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.