Statele Unite, pe lângă sancţiunile economice, sunt pregătite să-şi sporească prezenţa militară în Europa de Est dacă Rusia atacă Ucraina, a declarat luni un înalt oficial de la Casa Albă, anunță Newsweek.

„Dacă Putin face o mutare, ar exista o cerere crescută din partea aliaţilor noştri din Europa de Est pentru mai multe trupe, capacităţi şi exerciţii şi Statele Unite ar răspunde favorabil”, a indicat sursa citată, înainte cu o zi de summit-ul mult aşteptat între preşedintele american, Joe Biden şi omologul său rus, Vladimir Putin.

Oficialul a precizat însă că o ripostă militară americană directă, în cazul unui atac împotriva Ucrainei, nu este luată în considerare în prezent.

Washingtonul intenţionează să acorde prioritate, în cazul unei invazii a Ucrainei, „unei combinaţii” de mai multe elemente: sprijin pentru armata ucraineană, sancţiuni economice puternice şi o creştere substanţială a sprijinului şi a capacităţilor pe lângă aliaţii noştri în cadrul NATO.

Kremlinul a declarat luni că nu se aşteaptă la cine ştie ce progrese de pe urma întrevederii online între Vladimir Putin şi omologul său american, Joe Biden, prevăzută să aibă loc marţi, într-un moment de vârf al tensiunilor între Moscova şi Washington.

În cadrul discuţiei de marţi, preşedintele Joe Biden îl va avertiza pe Vladimir Putin în privinţa unor consecinţe economice grave dacă Rusia va ataca Ucraina, a declarat luni un înalt oficial al administraţiei americane, potrivit Agerpres.

Sursă foto: news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.