Fostul președinte de la Chișinău, Igor Dodon, acuză Occidentul, în special SUA, de pregătirea unui „Maidan” în Republica Moldova, după alegerile prezidențiale. Într-un interviu acordat TASS în timpul recentei sale vizite la Moscova, Dodon a susținut că a pierdut alegerile deoarece puterile occidentale „s-au străduit foarte mult” și au lucrat intens pentru Maia Sandu, informează deschide.md.

„Eu cred că Occidentul îi va da nota de plată noului președinte. O să vedem în ce va consta aceasta. Ei neapărat vor cere achitarea notei de plată și mi se pare foarte periculos pentru Moldova, deoarece poziția Occidentului, în principal a SUA, va presupune provocarea unui alt conflict, care să atragă în el și Rusia”, a declarat Dodon.

După alegerile prezidențiale, PSRM nu a chemat oamenii în stradă, pentru că acesta era scenariul americanilor și nu au vrut „să le facă jocul”, a susținut Dodon.

„Toți înțelegeau că oponentul meu politic la alegeri a fost un candidat pro-american. Și noi știm cu exactitate ce pregăteau ei. Este vorba de așa-zisul Maidan”, a mai declarat fostul președinte al Republicii Moldova.

Igor Dodon a mai susținut că Occidentul, cu mâinile Maiei Sandu, încearcă să destabilizeze situația în regiune.

Sursă foto: moldova.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.