Israel Aerospace Industries (IAI) a anunțat că a semnat un contract de 200 de milioane de dolari cu o țară asiatică, fără a nominaliza țara în cauză, pentru furnizarea de vehicule aeriene fără pilot (UAV), inclusiv pentru dronele Heron și versiunea modernizată MK II.

„Acordul este o dovadă a satisfacției puternice a clienților noștri față de UAV-urile Heron, inclusiv a performanțelor operaționale și tehnice”, a spus președintele și CEO-ul IAI, Boaz Levy. „Clienții noștri aleg în mod repetat Heron pentru gama sa largă de misiuni de colectare a informațiilor în diverse condiții terestre și meteorologice”, a mai precizat Levy.

Heron este o dronă de altitudine medie, echipat cu sisteme automate de decolare și aterizare, comunicații prin satelit pentru autonomie extinsă. Poate îndeplini misiuni precum culegerea de informații, supravegherea, identificarea țintelor și recunoașterea.

MK II, utilizat de peste 20 de țări, este echipat cu un motor Rotax 915 iS care poate atinge o altitudine de aproximativ 10,5 kilometri, o viteză maximă de 260 km/h și are o autonomie de circa 45 de ore.

Potrivit IAI, acordul semnat recent este deja a patra tranzacție majoră de UAV-uri în acest an. La începutul acestui an, firma a câștigat o licitație de la Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă.

Sursă foto: jns.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.