Șeful adjunct al Hamas, Moussa Abu Marzouk, a confirmat informațiile apărute în presa arabă, potrivit cărora membri ai grupării teroriste au colaborat cu serviciile și structurile de securitate israeliene și, în cele din urmă, au defectat în Israel.

„Hamas a arestat o serie de colaboratori… Unii dintre ei, sau mai degrabă unul dintre ei, a fugit spre Israel, iar în Israel a beneficiat de o întâmpinare călduroasă”, a declarat joi (16.07.2020) Abu Marzouk pentru televiziunea libaneză pro-Hezbollah al-Mayadeen TV, preluat de The Times of Israel.

Un raport din 14.07.2020 al trustul media controlat de guvernul de la Riad, Al-Arabiya, spunea că Hamas a arestat 16 membri ai unei rețele de spioni sub suspiciunea că ar colabora cu Israel. În timp ce Hamas anunță în mod obișnuit arestarea unor presupuși colaboratori, se presupune că rețeaua era formată din membri ai aripii sale militare.

În plus, Al-Arabiya a raportat că Mossad a facilitat recent fuga lui Mohammad Abu Ajwa, care a condus anterior forțele speciale navale ale Hamasului, după ce Abu Ajwa a spionat pentru Israel ani buni. Arestarea colaboratorilor rămași a avut loc după fuga lui Abu Ajwa, precizează Al-Arabiya.

În timp ce Hamas a negat raportul de marți (14.07.2020), Abu Marzouk pare să confirme pentru prima dată că diverși colaboratorii, inclusiv cel care a fugit, erau membri ai Hamas. Marzouk a negat, însă, că vreun colaborator ar fi fost de rang înalt.

„Sunt cazuri izolate. Nu există nicio legătură între ele. Nu sunt comandanți în  Brigăzile Izz al-Din al-Qassam [aripa militară a Hamas] și nici nu sunt comandanți în Hamas… Ceea ce susține ocupația, că sunt ofițeri de comandă sau ofițeri navali superiori, este absolut fals”, a spus șeful adjunct al Hamas.

Autoritățile israeliene nu au dorit să comenteze public cu privire la oricare dintre evenimentele menționate în presa arabă.

Sursă foto: middleeastmonitor.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.