Senatorul PSD Gabriela Firea aduce acuzații grave Guvernului Aceasta susține că urmează reduceri de salarii la zeci de mii de români. Fostul primar susține că reducerea veniturilor va afecta mai multe categorii de bugetari, printre care se numără militarii, medicii și asistenții și ar exista deja un document care se află pe masa Guvernului. Mai exact, este vorba de un memorandum care circula la nivelul Executivului (găsiți textul documentului mai jos).

La rândul său, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că a cerut ministerelor să prezinte propria viziune în privinţa salarizării în sistemul public. Plafonarea sporurilor ar afecta mai multe categorii, printre care şi personalul militar și pe cel medical.

Așadar, guvernanții țării se pregătesc să „execute” veniturile celor care au ținut linia întâi în lupta cu pandemia – medici și militari, în vreme ce ei își ocupă liniștiți locurile în fotoliile confortabile de la Palatul Victoria.

Pe lângă tăierile salariale care se întrevăd tot mai tare la orizont, este deja inutil să mai amintim că militarii nu și-au recuperat veniturile tăiate în perioada de criză declanșată în 2008, fiindcă nu au dreptul la organizare sindicală. Guvernul, care ar trebui să joace „rolul de sindicat” și să le apare drepturile, nu face altceva decât să lase totul într-o totală nepăsare, ba chiar să se îndrepte împotriva lor prin astfel de decizii.

Dragi conducători ai țării, să nu uitați să mai chemați Armata, Pompierii și alți militari când va fi nevoie de spitale de campanie, de misiuni de salvare la inundații sau alte situații de genul… se sperăm, în schimb, că ei vor uita toate nedreptățile pe care le-ați făcut și să demonstreze în continuare că sunt profesioniști și dedicați în tot ceea ce fac.

Militarii, dar și medicii, au depus un jurământ, pe care de bine, de rău, îl respectă, iar perioada aceasta de criză ne-a demonstrat din plin că medicii încă mai au dăruire și fac totul pentru a vindeca bolnavi, iar militarii încă mai au dragoste pentru țară și popor.

Sursă foto: mapn.ro

1 COMENTARIU

  1. Pe militari nu-i apără nimeni, ei sunt negrii de pe plantație și se duce o politică de discriminare și în rândul lor, cum era apartheid ‘ul în Africa de Sud. Armata a fost decapitata și decimata la vârful ei fiind doar politruci și trădători ai celor de jos.
    Cel mai bun exemplu e legea 168 unde numai cei din teatre au primit beneficii deși ceilalți ce au executat serviciul de luptă permanent au avut și ei riscuri. Ca să nu mai vorbim de pensionarii batjocoriți, foarte mulți la număr, neactualizati de mulți ani și care au pensii de mizerie de 4 sau 5 ori mai mici decât omologii lor de pe funcții și grade similare. Peste tot li se scoate ochii că n-au contribuit deși adevărul e altul. Cine a contribuit până în 2000 când aproape toți lucrau la stat? Și ce trebuiau să facă, să ducă sacoșa de bani, unde? Dar dacă nu se gândește, asta e.

    • copy/paste: numai cei din teatre au primit beneficii.
      Deci militarii sunt niste actorasi car joaca pe scena teatrelor, tot felul de scene si scenete.

    • Pensionarii ăia despre care vorbești, care au ieșit cu ordonanță și au luat sute de milioane, să îi dea înapoi dacă vor pensii similare cu cele ale celor care ies acum la pensie fără ordonanță!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.