Abdul Salam al-Badri, vice-premier al guvernului nerecunoscut internațional (cu sediul la Tobruk), a făcut apel, joi (11.06.2020), la sprijinul Israelului în lupta cu guvernul de la Tripoli, menționează publicația israeliană Makor Rishon.

„Nu am avut și nu vom avea niciodată dușmani în Tel Aviv. Sperăm că ne veți susține”, a declarat al-Badri, adresându-se premierului israelian, Benjamin Netanyahu.

Reprezentantul guvernului ilegitim din est a solicitat guvernului israelian să se alăture negocierilor privind un acord maritim. Discuția a fost inițiată și cu autoritățile din Grecia, Cipru, Egipt și Liban.

Acesta a precizat că inițiativa este de a contesta recentul acord privind frontiera maritimă semnat între Turcia și guvernul de la Tripoli (GNA). Al-Badri și-a exprimat sprijinul pentru soluția privind existența a două state pe teritoriile israeliene – Palestina și Israel, subliniind că „se află într-o căutare a unei noi hărți care să ia în considerare interesele țărilor noastre alături de celelalte state din regiune”.

Libia nu are în prezent relații oficiale cu Israelul și există o atitudine destul de ostilă, atât la nivel public, cât și oficial, de normalizare a relațiilor cu statul israelian.

Reamintim faptul că forțele Armatei Naționale Libiene (LNA), conduse de Khalifa Haftar, loiale guvernului din Tobruk, se află într-un război civil de mai bine de șase ani cu Guvernul de Acord Național (GNA), conflict în care LNA a înregistrat pierderi semnificative în ultimele săptămâni.

Sursă foto: almarsad.co

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.