Ministerul Apărărării a propus guvernului un proiect de lege pentru gestionarea unor situații precum cea din prezent, în care există o criză militară la graniță și o criză a refugiaților din Ucraina, potrivit G4Media.

Proiectul aduce două modificări majore:

– introducerea în legislație a termenului ”situație de criză cu impact asupra securității și apărării naționale”. Aceste situații vor fi gestionate de Ministerul Apărării Naționale, după o procedură aprobată de CSAT

– posibilitatea ca în cazul unor operațiuni NATO pe teritoriul României, forțele armate române să treacă sub comanda operațională a comandantului care conduce respectiva operațiune.

În ceea ce privește ”situațiile de criză cu impact asupra securității și apărării naționale”, acestea sunt declarate doar de CSAT, la propunea ministului Apărării și cu avizul premierului.

O situație de criză cu impact asupra securității și apărării naționale este o situație în care societatea se confruntă cu mari dificultăți generate de apariția unui incident pe teritoriul național, amenințări, riscuri și vulneraiblități care perturbă societatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.