Guvernul britanic va cheltui 10 milioane de lire sterline în următorii patru ani pentru a stimula dezvoltarea de noi soluții tehnologice de securitate cibernetică, a anunțat joi (11.06.2020) secretarul de stat pentru domeniul digital, Oliver Dowden la London Tech Week Connect. Nouă câștigători ai subvenției vor împărți fondul din programul guvernamental de securitate digitală, lansat anul trecut, care are ca scop îmbunătățirea rezistenței organizațiilor britanice la atacurile cibernetice, precizează InfoSecurity Group.

Câștigătorii vor folosi banii pentru a construi soluțiile inovatoare și pentru a crea software-uri și aplicații, cu scopul de a limita încercările de hacking la adresa instituțiilor statului.

Soluțiile selectate abordează diverse amenințări cibernetice. Universitatea din Southampton va primi o parte din fonduri pentru soluția sa „HD-Sec”, care urmărește să accelereze procesul și să reducă erorile și vulnerabilitățile de securitate în proiectarea de software care ar fi putut fi exploatate de hackeri.

Un altul este „AppControl” de la Universitatea din Glasgow, care își va folosi microprocesoarele de ultimă generație, cu scopul de a asigura sistemele vitale care sunt utilizate în mașini, roboți medicali sau centrale nucleare să rămână sigure din punct de vedere digital.

„Avem un sector de securitate cibernetică de nivel mondial și împreună lucrăm din greu pentru a ne asigura că Marea Britanie este cel mai sigur loc pentru a lucra, conecta și trăi online. Cu ajutorul guvernului, aceste proiecte vor construi tehnologii de ultimă generație sigure, care vor oferi oamenilor și întreprinderilor încredere în serviciile noastre digitale și vor ajuta la limitarea amenințării cibernetice”.

Inițiativa face parte din angajamentul guvernului Regatului Unit de a crește investițiile în cercetare și dezvoltare cu 2,4% din PIB până în 2027.

Sursă foto: cisomag.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.