Membrii grupărilor neo-naziste din Germania au participat la antrenamente în lagărele de instruire paramilitare din Rusia, care au fost organizate de un grup pe care SUA au desemnat-o organizație teroristă globală, dar pe care guvernul rus nu l-a interzis. Dacă este adevărat, aceste afirmații vin să confirme faptul că grupurile rusești de extremă dreapta devin din ce în ce mai puternice în rețeaua mondială de organizații radicale motivate rasial.

Raportul a fost publicat vineri (05.06.2020) de revista germană „Focus”, citat de IntelNews. Acesta precizează că tabăra de antrenament este cunoscută în cercurile de extremă dreaptă drept „Tabăra Partizan” și a fost organizată de un grup care se numește Mișcarea Imperială Rusă (RIM).

Se crede că majoritatea membrilor RIM au sediul la Sankt Petersburg, care este și baza structurii militare a grupului, Legiunea Imperială, iar cei mai mulți dintre cei care fac parte din organizație ar proveni din armata rusă.

Deși există încă de la începutul anilor 2000, RIM a atras atenția asupra platformei sale politice după 2014, când a început să antreneze grupuri de voluntari care s-au alăturat apoi forțelor separatiste susținute de Rusia în regiunea Donbass din estul Ucrainei. Într-o mișcare surprinzătoare, în aprilie 2019, SUA au adăugat RIM pe lista sa de grupuri teroriste.

La momentul respectiv, Departamentul de Stat al SUA (DoD) a declarat că RIM a „oferit instruire în stil paramilitar grupărilor extremiste rasiale și neo-naziștilor din Europa”. Declarația citează doi membri ai extremei drepte Mișcarea de Rezistență Suedeză (SMR), care au fost condamnați ulterior pentru efectuarea unui șir de bombardamente care au vizat imigranți din orașul suedez Goteborg.

Acum, potrivit Focus, există dovezi că printre „cursanții” din „Tabăra Partizan” s-au numărat extremiștii de dreapta germani, parte a două grupuri interzise, ​​Partidul Național Democrat și Calea a treia. Extremiștii ar fi călătorit la marginea orașului Sankt Petersburg, unde se presupune că au fost instruiți și învățați să folosească arme improvizate și material exploziv. Membrii grupurilor de extremă dreapta din Scandinavia ar fi fost, de asemenea, instruiți în tabără și au putut să-și folosească abilitățile ca participanți în milițiile separatiste pro-ruse din estul Ucrainei.

Sursă foto: deccanherald.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.