Întrucât Daesh continuă să-și transfere activitățile în online din cauza pandemiei de coronavirus, gruparea teroristă a publicat primul număr al unei noi reviste cu tematici legate de securitate cibernetică, menită să îi ajute pe membrii săi să se anonimizeze în mediul virtual și să evite monitorizarea.

Daesh a fost întotdeauna prezentă în mediul online, dar pandemia globală a determinat o creștere masivă a volumului și intensității activității sale, în principal din două motive: pentru a-și proteja jihadiștii de virus; pentru recrutarea tinerilor care petrec mai mult timp în online, ca urmare a restricțiilor din întreaga lume.

Odată cu mutarea multor activități în mediul virtual, Daesh a publicat primul număr a ceea ce pare să fie o revistă de securitate cibernetică. Bridget Johnson, editor senior la Homeland Security Today, a precizat la începutul acestei săptămâni că revista de 24 de pagini este intitulată „Securitatea Suporterului” și a fost publicată în două versiuni, una în limba engleză și una în limba arabă.

Johnson relatează că noua revistă este produsă de Electronic Horizons Foundation (EHF), aripa ce se ocupă de tehnologia informației în cadrul Daesh. De la apariția sa în 2016, EHF și-a asumat să funcționeze ca un „birou de asistență IT”, pentru a sprijini susținătorii grupării teroriste să evite monitorizarea și supravegherea în online de către agențiile guvernamentale, spune editorul Homeland Security Today.

De la înființarea sa, EHF a publicat săptămânal un buletin de securitate cibernetică, afirmă Johnson, care conține o serie de link-uri către articole din domeniu apărute în diverse reviste în limba engleză dedicate sferei tehnologiei. Dar noua revistă pare să fie la un cu totul alt nivel. Conține articole ce îi ghidează pe jihadiști în detalii tehnice ale securității smartphone-urilor și le reamintește să folosească computere tip desktop, în loc de tablete sau telefoane mobile pentru a derula activități ce țin de acțiunile teroriste.

Un alt material al revistei îi îndeamnă pe susținătorii Daesh să evite sistemul de operare Windows căruia îi atrebuie eticheta de „coșmar de securitate”, deoarece colectează prea multe date despre utilizatori. În schimb, sunt sfătuiți să utilizeze sisteme de operare alternative, precum Whonix, Tails sau Qubes.

Sursă foto: geekreply.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.