Vicepremierul Dan Barna a declarat că Executivul a aprobat un memorandum privind operaţionalizarea Centrului Cyber şi a fost înființat un grup de lucru interministerial pentru ca într-un termen foarte scurt Centrul să funcţioneze, scrie financialintelligence.ro.

„Un al doilea memorandum important e cel de operaţionalizare a acestui Centru Cyber care va exista la Bucureşti. S-a decis un grup de lucru interministerial, pentru ca într-un termen foarte scurt Centrul să funcţioneze, să devină operaţional şi să îl avem ca instituţie cu care România să poată conta în scenariul european”, a declarat Dan Barna.

La data de 06.01.2021, Executivul a aprobat un memorandum privind aspecte organizatorice pentru operaţionalizarea Centrului de competenţe industrial, tehnologic şi de cercetare în materie de securitate cibernetică al UE – Centrul Cyber, prima structură a Uniunii Europene care va avea sediul în România.

Memorandumul a vizat desemnarea instituţiei coordonatoare şi constituirea unui grup de lucru interinstituţional pentru identificarea setului de măsuri necesar operaţionalizării Centrului Cyber.

Documentul a propus desemnarea Ministerului Finanţelor ca instituţie responsabilă cu operaţionalizarea Centrului Cyber în România.

„În acest sens, propunem constituirea în cadrul Ministerului Finanţelor a unei structuri funcţionale care va avea rolul de Unitate de Operaţionalizare a Centrului Cyber, prin intermediul căreia se va asigura interfaţa între angajaţii viitorului Centru cu autorităţile şi instituţiile din România. Propunem ca Ministerul Finanţelor să fie instituţia responsabilă cu elaborarea cadrului normativ prin care se va asigura bugetul necesar închirierii şi administrării sediului Centrului Cyberde la Bucureşti (chirii şi utilităţi), pe o perioadă de 10 ani”, conform documentului.

Ţara noastră a fost desemnată, la finalul anului trecut, ca statul membru Uniunii Europene care va găzdui sediul Centrului Cyber.

Sursă foto: kronosbilisim.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.