Armata SUA a acordat Universității Illinois din Chicago (UIC) un grant de cercetare de 8 milioane de dolari pentru a ajuta la dezvoltarea unor senzori specializați care ar permite dronelor să funcționeze cu diverse tipuri de combustibil, arată The Defense Post.

Grantul este unul dintre multele acordate recent de Laboratorul de Cercetare al Armatei (ARL). În vara acestui an, armata americană a finanțat 11 proiecte similare la universități din toată țara, în încercarea de a dezvolta motoare hibride-electrice capabile să utilizeze mai multe tipuri de combustibil.

Interesul armatei pentru astfel de cercetări se datorează în mare măsură faptului că dronele sale militare sunt adesea desfășurate în zone de conflict, într-un mediu în care aprovizionarea cu combustibil poate fi limitată de capabilitățile logistice. Dronele militare funcționează cu combustibili pentru avioane furnizați de un număr limitat de firme din SUA.

Profesorul Kenneth Brezinsky de la Colegiul de Inginerie al UIC a explicat că poate fi o provocare să obții combustibilul necesar în astfel de locații îndepărtate. „Alte tipuri de combustibil, cum ar fi cele care pot fi disponibile mai mult la nivel local sau cele care pot fi găsite în teren cu proprietăți necunoscute, s-ar putea să nu fie utilizabile, deoarece dronele nu le pot arde eficient sau chiar deloc”, a spus acesta.

Sursă foto: thedefensepost.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.