Autoritățile germane au aprobat furnizarea unui nou submarin de producție autohtonă către Egipt, scrie Bulgarian Military. Acordul este considerat unul controversat prin prisma faptului că statul nord-african participă în conflicte armate regionale și a încălcat de mai multe ori prevederi ale drepturilor omului.

La cererea producătorului, care este grupul de construcții navale ThyssenKrupp Marine Systems, Consiliul Federal de Securitate a emis o „decizie finală de aprobare”, a declarat ministrul economiei, Peter Altmaier, în cadrul Comitetului Economic din Bundestag.

Este vorba de cel de-al patrulea model de submarin 209/1400 din clasa Mod, furnizat deja către armata egipteană, ca urmare a încheierii unui acord între cele două state în 2012.

În timpul vizitei sale în Egipt anul trecut, ministrul german de externe, Heiko Maas, a numit această țară un „partener important” în asigurarea stabilității regionale.

Cea de-a treia navă a fost livrată în aprilie 2020, iar două modele anterior fabricate au ajuns în Egipt în 2017.

În Israel au fost exprimate temeri cu privire la faptul că achiziționarea acestor submarine vor consolida poziția militară egipteană în regiune.

Sursă foto: defpost.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.